Leandro, var guide hamtar oss vid 8.00 sa vi slipper alla turister (hm) och det ar ater en fantastisk dag (30 grader). Vi aker till Corcovado Hill och tar taget (fran 1894) upp till Jesus-statyn som just nu ar under renovering.

Statyn ar jattestor och det ar 28 meter!!! mellan handerna.

Farden gar vidre till old town med presidentpalatset och katedralen, den mest speciella vi nagonsin sett.

Vi har nu kommit till S:t Bento kyrkan fran slutet av 1500-talet. Enkel utvandigt men helt otrolig invandigt, varenda cm ar snidad och forgylld.

Nu bar det ivag till Ipanema, beachen som ligger precis ovanfor Copacabana. Aker forbi restaurangen Garota Ipanema, dar kompositoren till en av varldens mest kanda schlager satt och tog ett glas med sin van (varje dag gick en 16-arig vacker flicka forbi, pa vag till stranden).

Det blir en langpromenad efter Copacabana till hotellet for en efterlangtad dusch…

Pa rekommendation gick vi till bbq-restaurangen Carretao, som tillagar kottet helt fantastiskt. Forst nationaldrinken med lime. Bestallningen var lite svar att gora da de endast pratade portugisiska. nu hade en bild pa duken med nummer pa kons kroppsdelar och vi valde nr 2 file mignon och 3:an. Servitoren tyckte vi skulle ha 6:an… Far vi mojligen nu det vi bestallt eller….

Joda de grillar alla delar och kommer ut med det pa ett spett, sa vi far smaka av allt. Dessutom far vi grillad fisk och lamm. Snacka om att bli matt.

De trevliga killarna som tar hand om oss under kvallen heter Aroldo och Fredson.