20 mil vaster ut fran Manaus ligger Juma Lodge, dar vi ska bo. For att ta sig dit aker man forst en farja over den svarta kalla floden som moter den varma bruna. Floderna flyter bredvid varandra och dar dom blandas borjar Amazonfloden, varldens vattenrikaste flod!

Sedan blir det minibuss till nasta bat, som ar en liten aluminiumbat med 115 hk utombordare. Den tar oss i full fart genom Amazonas regnskog fram till lodgen. Vi far en bungalow som star pa 7 m hoga stolpar, under oss ar det vatten. Man gar pa tragangar hogt uppe i luften mellan bar (reception), matsal och bungalows.

Enda kontakt med yttervarlden ar en nodtelefon via radio. Just nu ar det regnperiod som varar fran november till maj, sa vattennivan ar mycket hog och det regnar lite varje dag.

Pa eftermiddagen fiskar vi pirajor som vi sedan ater till middag, mycket gott! Pa kvallen aker vi pa Kajmansafari.